Slottsretreat i Frankrike

In på Qigongvägen…

Friden hittar du i dig själv!

Landa i din inre frid och livsglädje i en underbar yttre miljö

På ett lekfullt och enkelt sätt mixar vi andlighet med vardag. Vi gör qigong, taiji, mediterar, dansar och ger oss själva det vi kanske behöver mest… Egen tid. En stund där vi kan kliva av alla måsten, och se lite mera på vad som finns bortom det. Mitt i vardagen…

Anmäl dig här >>

Château Garreau, Bordeaux 6-13 oktober 2013

I Frankrikes sydvästra hörn ligger Château Garreau, en 150 år gammal vingård som renoverats av det svenska värdparet Lena och Göran. Gården är ett stort generöst hem och fungerar som mötesplats för utveckling, livsnjutning och glädje. Många människor har sedan verksamheten startades fått ta del av den väldigt speciella energi som finns i och runt Garreau.

Här finns gott om platser för enskild lugn och ro i den vackra miljön i och runtomkring huset. På Garreau finns böljande vinfält, en stor härlig pool och omgivningarna inbjuder till egna utflykter till fots eller med cykel. Framförallt, här finns gott om utrymme för egen tid, umgänge, skratt, dans, mat och prat.

Denna vecka riktar sig till dig som vill leva ditt liv fullt ut – länge! Nyckeln till ett långt kärleksfullt liv beskrivs bra genom följande citat av qigongmästare Carlos Luna. ”Ni ska äta bra mat, ni ska älska mycket…, ni ska träna qigong och meditera varje dag”

Ett ”både och” liv helt enkelt. I qigong och taiji tränar du din inre styrka, du får bättre balans, koordination och flexibilitet – inifrån. Qigong och taiji är mjuka träningsformer som på ett lekfullt sätt gör din kropp smidig och hållbar. Qigong kallas för ”the art of longevity” – vem har sagt att man behöver bli stel bara för att man passerat en viss ålder.

Varje dag innehåller fyra träningspass qigong, taiji och meditation. Vi delar på dagens matlagning och njuter av köksmeditation. På kvällarna dansar de som vill i den stora härliga salen Salle de Jeu, vi gör en kvällsmeditation, masserar varandra eller läser godnattsagor. Ibland går vi in i tystnaden tillsammans. Retreaten är drogfri och datorer och mobiltelefoner får ledigt under veckan.

 

Program

Njutningsveckan börjar 6 oktober och avslutas den 13 oktober.

6 och 13 oktober är ankomst- respektive avresedagar.

Programmet i detalj avgörs på plats dag för dag men varje dag innehåller följande grundstruktur.

08.00- 10.00 Qigong/andning
11-12 Brunch
12-16 Egen tid
16.00–18.00 Taiji/meditation
19.00–20.30 Middag
20.30–22.00 Kvällsnjutning/ taomassage/dans/meditation

Ordinarie pris per person: 9 900 kronor

I priset ingår

transfer från Bordeaux

7 nätters boende i dubbelrum
7 bufféfrukost
7 luncher på Garreau.
5 middagar på Garreau samt en lättare kvällsbuffé ankomstdagen
The och frukt under dagen.
Minst fyra timmars qigong- taiji- och meditationsnjutning per dag
Tillgång till cyklar

Boende i dubbelrum. Rummen har olika standard, vissa har egen toalett och dusch, andra har gemensam wc/dusch. Lakan och handdukar finns.

Tillkommer

Resa till Bordeaux

En middag på en lokal restaurang
Ev reseförsäkring
Tillägg för de finare rummen, eller om man vill ha enkelrum, 2000 kronor
Det finns även möjlighet att få akupressurbehandling av Ingrid, prova på hästkommunikation med Lena eller få massage.

Kursen kan faktureras som friskvård.

Varmt välkomna!

Château Garrau hemsida: www.garreau.se

För mer information: Ingrid Frideborgsdotter, 073-508 60 70, info@ingridf-dotter.se